1403/09/06

طراحی داخلی

 

 طراحی داخلی چیست؟

 

 تعریف دقیق طراحی داخلی

طراحی داخلی یک عمل برنامه ریزی شده ای بوده که ترکیب مهندسی و هنر می باشد و در آن طراح، به جزئیات فضای داخلی همچون نورپردازی، تزئینات، مبلمان می پردازد.

بطور کلی در طراحی داخلی و یا معماری داخلی وظیفه یک طراح، زیبایی جویی در کنار عملکرد و کاربرد می باشد.

وظایف طراح داخلی

وظایف یک طراح در طراحی داخلی و یا معماری داخلی، شامل فراهم کردن یک طرح اولیه به همراه جلسات و ملاقات های پی در پی با کار فرمایان می باشد تا از تمامی خواسته ها و نیاز های آنها مطلع شده و در مورد امکان اجرایی بودن و یا نبودن آنها بحث کرده و ضمن گفت و گو و تبادل نظر، ایده های جدیدی را نیز مطرح کند.

پیرو این جلسات طراح باید با استفاده از نرم افزار ها رندر گرفته و تمامی جوانب طراحی داخلی و یا معماری داخلی من جمله بحث مهم ایمنی را نیز در نظر بگیرد.

 انواع طراحی داخلی از نظر کاربری ساختمان

کاربری ساختمان نوعی مجوز از طرف شهرداری است که تعیین کننده نوع و هدف استفاده از آن ساختمان است.

مسکونی

هدف از این نوع کاربری اسکان موقت و یا دائم خانواده ها می­باشد که این پروژه ها شامل اتاق آشپزخانه و .... می­باشند . شایان ذکر است که راحتی و آسایش ساکنین در این پروژه ها مهمترین اولویت است. بنابراین در طراحی داخلی ساختمان و یا معماری داخلی، می­بایست به راحتی، آسایش نورپردازی و .... متناسب با طریقه زندگی یک خانواده پرداخته شود.

 تجاری

در این نوع کاربری، طبق قانون اشخاصی که صلاحیت حقیقی و حقوقی (تاجران، کاسبان و ....) داشته به معامله و داد و ستد می ­پردازند. در این نوع ساختمان ها چیدمان و رنگ پردازی ها با هدف جلب توجه مشتری انجام می­پذیرد.

 خرده فروشی (مراکز خرید، فروشگاه ها)

رنگ ها و نورپردازی های مناسب و خاص به همراه چیدمان های جالب در طراحی های داخلی ساختمان ها و یا معماری داخلی پروژه ها تاثیر مستقیمی بر بازار خرید به دلایل متعددی همچون جلب نظر مشتریان خواهد داشت.

 شرکت

با توجه به تاثیر هنگفت فضای اطراف بر راندمان کار افراد، مبلمان، رنگ ها، نورپردازی، راحتی و .... از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و بطور کلی می بایست با دقت فراوانی طراحی داخلی و یا معماری داخلی این نوع از پروژه ها انجام گیرد.

 مراکز بهداشتی و درمانی

در طراحی داخلی ساختمان و یا معماری داخلی این نوع از پروژه ها، می بایست به سهولت دسترسی به تجهیزات پزشکی و بهداشتی در نظر گرفته شود و به ایمنی، راحتی و آسایش توجه گردد. به عنوان مثال، می­توان به محدودیت شکستنی ها همچون گلدان و یا موارد مشابه اشاره کرد.

 

طراحی-داخلی-2

 

 مکان های تفریحی، گردشگری و اقامتگاه ها (هتل ها، بومگردی ها، کافه ها، رستوران ها)

در طراحی داخلی و یا معماری داخلی این نوع از کاربری ها، بدلیل جذب مشتری و فراهم سازی فضایی زیبا و آرامش بخش جهت جذب بیشتر مشتری و همچنین افزایش خاطره تصویری به مواردی همچون جنس، رنگ، چیدمان تجهیزات و معماری نور توجه زیادی می گردد.

 

 مراکز صنعتی

توجه معماری داخلی و یا طراحی داخلی در این نوع از پروژه ها، به رعایت استاندارد های تعیین شده از جانب دستگاه های مسئول و ذی­ربط می­باشد و پس از دقت بر بهینه سازی فرایند ها اولویت با طراحی داخلی به گونه ای است که راندمان کار افراد حاضر با توجه به معماری داخلی (نور پردازی، انتخاب رنگ و جنس برخی جزئیات همچون کاشی ها و رنگ دیوار ها) افزایش بیابد.

 

 عناصر مهم و کلیدی در طراحی داخلی

 نقشه

در طراحی داخلی و یا معماری داخلی نقشه ها، با توجه به در نظر گرفتن عناصر مهم طراحی داخلی که شامل فضا، خط، فرم، نور، رنگ، بافت و طرح و الگو می باشد، می بایست به دنبال افزایش راندمان و کاربرد ها در کنار زیبایی جویی فضای داخلی باشیم.

 

 نور

در طراحی داخلی و یا معماری داخلی، نور با عناصر دیگر همچون رنگ، بافت و طرح در هم تنیده بوده و از اهمیت فراوانی برخوردار می­باشد و همچنین بر احساس و جو فضا، بهره وری و .... اثرگذار است. نورپردازی نقش مهمی در طراحی داخلی دارد. اهمیت نورپردازی در طراحی داخلی  درست مانند انتخاب رنگ، اندازه ی اتاق، انتخاب جنس و طرح اثاثیه مهم است و همه ی اینها در کنار هم یک طراحی داخلی کامل را تشکیل می دهند.

نور با عناصر دیگر همچون رنگ، بافت و طرح مرتبط می باشد. نور است که در طراحی داخلی و یا معماری داخلی فضا را به محلی برای زندگی تبدیل می کند، بنابراین می بایست در انتخاب جای و مکان در و پنجره ها جهت نور طبیعی دقت فراوان داشت.

در خصوص نور های مصنوعی می بایست به کاربری ساختمان بدلیل تاثیر مستقیم نور بر حال و هوای محیط توجه داشت.

 

طراحی-داخلی-1

 

 سطوح

منظور از سطوح، اجزایی همچون کف پوش، سقف و دیوار ها می­باشند که باید به رنگ و جنس آنها توجه گردد. در طراحی داخلی ساختمان یا معماری داخلی به دلایل متعددی همچون مقاومت بر اساس نوع کاربری و یا تفاوت انتقال گرما در استفاده از وسایل مختلف همچون سرامیک و یا چوب و یا موکت باید به چگونگی جنس یا متریال مواد پرداخته شود.

در انتخاب سطوح در طراحی داخلی و یا معماری داخلی، همچون سقف و دیوار ها می بایست علاوه بر حس و حالی که رنگ و شکلی که این اجزا دلشته و به محیط القا می کنند به جنس آنها نیز دقت شود.

جنس و متریال سقف، دیوار و کف پوش ها تاثیر مستقیمی بر خواص انتقال حرارتی داشته و با توجه به کاربرد مکان در طراحی داخلی و یا معماری داخلی می بایست استفاده شوند.

انواع سبک های طراحی داخلی

اهمیت شناخت انواع سبک های معماری داخلی

سبک های گوناگون از گذشته در کشورهای مختلف وجود داشته است. بدیهی است که هر کدام از سبک ها زیبایی و دلنشینی خود را دارد، اما ممکن است برخی از آن ها برای زندگی امروزی چندان کاربردی نباشند و باید مطابق با نیازها زمان به روز شوند. در این روند هر ساله سبک های جدیدی از طراحی داخلی یا به عبارت دیگر ترندهای طراحی داخلی ایجاد میشود. 

برخی از استایل ها در طراحی شباهت زیادی با دیگری دارند، به همین دلیل اشتباهاتی متداول در تشخیص آن رخ می دهد. در ادامه قصد داریم با رایج ترین انواع طراحی و انواع سبک های معماری داخلی آشنا شویم.

 مدرن

پایه و اساس طراحی مدرن فراهم کردن یک فضای ساده و آرام است. در طراحی داخلی ساختمان و یا معماری داخلی مدرن، اغلب از رنک های خنثی استفاده شده و  عناصر سازه ای اغلب در معرض دید قرار می گیرند. بطور کلی در طراحی داخلی و یا معماری داخلی این سبک، از سطوح بازتابنده مثل شیشه و فولاد بیشتر استفاده شده و بطور کلی تاکید بر خطوط صاف، سادگی و دوری از پیچیدگی می­باشد.

 

مینیمال

طراحی داخلی ساختمان و یا معماری داخلی مینیمال که از طراحی داخلی مدرن سر چشمه می گیرد اساس آن طراحی و دکوراسیون به ساده ترین نوع با حذف غیر ضروریات بوده و با فضاهای روشن، تمیز و آرام مرتبط است. در طراحی داخلی و یا معماری داخلی مینیمال هیچ الگو پیچیده ای در این نوع از طراحی داخلی و یا معماری داخلی نبوده و تفاوت این سبک با سبک مدرن در نور و رنگ ها بیشتر به چشم می آید، بطوری که در طراحی داخلی مینیمال بیشتر از رنگ های سفید خاکستری استفاده شده در حالی که در طراحی مدرن رنگ های نقره ای ، طوسی و پژ مورد توجه قرار می گیرد، همچنین در مبلمان های مینیمال معمولا کوسن های تزئینی و رو مبلی را نمی بینید.

پایه و اساس طراحی مینیمال، به حذف غیر ضرورت ها و استفاده حداقل از عناصر در فضا می­باشد. در طراحی داخلی ساختمان و یا معماری داخلی، همواره تاکید بر تمرکز به اجزایی می­باشد که اهمیت بیشتری را داشته و بطور کلی تمرکز بر کارایی و سادگی بیشتر می­باشد.

 

 کلاسیک

در طراحی داخلی و یا معماری داخلی کلاسیک که از سبک رومی یونانی سر چشمه می گیرد، بر اساس نظم، تعادل، هماهنگی بوده و با دقت و توجه فراوان به طرح های پر از جزئیات و پیچیدگی در حین داشتن نظم و تقارن می پردازد. این سبک با وجود غرق در سنت بودن یک سبک بی زمان می باشد و تمرکز در آن به تجلل و رنگ پردازی های عمیق می باشد.

پایه و اساس طراحی کلاسیک، طراحی به نظم، تعادل و هماهنگی می­باشد. در طراحی داخلی ساختمان و یا معماری داخلی، طراحی این سبک غرق در سنت بوده و تمرکز بر استفاده از اجزا لوکس و سلطنتی با جزئیات و تزئینات مجلل و رنگ پردازی های عمیق می­باشد.

 

فرانسوی

پایه و اساس طراحی فرانسوی، زرق و برق و پیچیدگی آن می­باشد که حس زیبایی و ظرافت و زیبایی خاص فرانسوی را دارا می­باشد. در طراحی داخلی و یا معماری داخلی این سبک، می­بایست از مواد با کیفیت بالا و رنگ های ملایم استفاده شود. 

از خصوصیات این سبک می توان به رنگ های پاستلی مبلمان و یا آینه های آهنی، پارکت و کاشی های براق جهت کف سازی سقف های بلند و ترکیبات رنگی سفید، صورتی، سبز و زرد کمرنگ اشاره کرد.

 

  سنتی ایرانی

پایه و اساس طراحی سنتی ایرانی، رعایت اصول و قوانین رنگ شناسی می­باشد. در طراحی داخلی و یا معماری داخلی این سبک، از رنگ های گرم در مناطق سرد سیر و از رنگ های سرد در مناطق گرمسیر استفاده می­شود و تمامی وسایل همچون کاشی ها، فرش ها، پرده ها و ..... به فرهنگ و تاریخ کشور ایران مربوط می­شود.

 

 تغییرات طراحی داخلی از گذشته تا کنون

تغییرات در طراحی داخلی و یا معماری داخلی، امروزه با تاکید بر استفاده از فضا، بودجه و معماری نور و همچنین تمرکز بر بهره وری و کاربری منجر به این شده است که طراحی داخلی و یا معماری داخلی از معماری های پیچیده و قدیمی به معماری های ساده و مینیمال تر سوق داده می­شود.

 

پرسش و پاسخ

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
شماره همراه را وارد کنید یا شماره همراه صحیح نیست
متن را وارد کنید

سوالات متداول

آیا امکان نظارت بر پروژه‌ها توسط رایان سازه وجود دارد؟
بله، رایان سازه خدمات نظارت عالیه و نظارت کارگاهی برای تمامی پروژه‌ها ارائه می‌دهد. تیم نظارت ما با تجربه و تخصص در تمامی مراحل ساخت، از کیفیت اجرا و رعایت استانداردهای فنی اطمینان حاصل می‌کند. نظارت دقیق ما شامل ارزیابی مستمر مصالح، پیشرفت کار و انطباق با نقشه‌های اجرایی است تا پروژه شما با بالاترین کیفیت و در زمان تعیین شده تکمیل شود.

چه نوع پروژه‌هایی توسط رایان سازه انجام می‌شود؟
رایان سازه در زمینه طراحی و اجرای پروژه‌های مختلفی از جمله پروژه‌های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و آموزشی فعالیت می‌کند. ما از مرحله مطالعات فاز صفر و امکان‌سنجی تا طراحی فاز یک و دو و نظارت بر اجرای پروژه‌ها همراه شما هستیم. همچنین تجربه ما در پروژه‌های بزرگ مانند مجتمع‌های تجاری و اداری، ساخت‌وساز با کیفیت و مطابقت با استانداردهای ملی را تضمین می‌کند.

چطور می‌توانیم برای پروژه‌های خود مشاوره بگیریم؟
برای دریافت مشاوره رایگان از تیم مهندسین رایان سازه، می‌توانید از طریق وب‌سایت فرم درخواست مشاوره را پر کنید یا با شماره‌های تماس ما ارتباط برقرار کنید. در اولین فرصت کارشناسان ما با شما تماس گرفته و اطلاعات و مشاوره‌های لازم در خصوص طراحی، نظارت یا اجرای پروژه‌های ساختمانی را ارائه می‌دهند. همچنین، می‌توانید برای دریافت پیشنهادهای سفارشی و بررسی دقیق‌تر، جلسه حضوری با تیم ما داشته باشید.

آیا رایان سازه در زمینه اخذ جواز ساخت هم فعالیت می‌کند؟
بله، رایان سازه خدمات کاملی در زمینه اخذ مجوزهای ساخت و ساز ارائه می‌دهد. از بررسی شرایط زمین و تهیه مستندات لازم تا ارائه نقشه‌های فاز دو و دریافت تاییدیه از شهرداری و نظام مهندسی، تیم ما همراه شما خواهد بود. ما تمام مراحل اداری و فنی مرتبط با اخذ جواز را به‌طور کامل انجام می‌دهیم تا فرآیند ساخت شما بدون دردسر پیش برود.

چرا باید از خدمات رایان سازه استفاده کنیم؟
زمینه طراحی، نظارت و اجرای پروژه‌های ساختمانی ارائه می‌دهد. ما با رعایت دقیق استانداردهای نظام مهندسی و به‌کارگیری تکنولوژی‌های به‌روز، سعی داریم بهترین کیفیت را در پروژه‌ها به مشتریان خود ارائه کنیم. همچنین، با تجربه در انواع پروژه‌های مسکونی، اداری و تجاری، توانسته‌ایم اعتماد مشتریان خود را جلب کنیم.

مطالب مرتبط

سازه های بتنی و فولادی

1403/11/15

سازه های بتنی و فولادی

سازه های بتنی و فولادی بتن و فولاد از رایج ترین مصالح ساختمانی هستند و بسیاری از پروژه های ساختمانی می توانند از هر یک از آنها برای سازه...
سبک سازی ساختمان

1403/10/23

سبک سازی ساختمان

هدف از سبک سازی ساختمان وزن یک ساختمان به خودی خود به عنوان "بار مرده" یا "بار استاتیک" نامیده می شود. این عبارت وزن ثابت و ایستا از سازه...
طراحی داخلی

1403/09/06

طراحی داخلی

   طراحی داخلی چیست؟    تعریف دقیق طراحی داخلی طراحی داخلی یک عمل برنامه ریزی شده ای بوده که ترکیب مهندسی و هنر می باشد و در آن طراح، به...
ترندهای طراحی داخلی در سال 2024

1401/11/02

ترندهای طراحی داخلی در سال 2024

ترندهای طراحی داخلی نحوه شکل گیری یک فضا است. کلمه ترند در این بحث حساسیت های زیبایی شناختی و نحوه زندگی را تعریف می کند. ترند ها اغلب...