یک نما در طراحی سازه می تواند چندین هدف را انجام دهد. طراحی نمای ساختمان می تواند بیانیه ای هنری داشته باشد، موضوعی را ایجاد کند، از ساختار ساختمان محافظت کند یا از آن حمایت کند، و انرژی را در داخل حفظ کند. نمای بیرونی ساختمان به کل واحدهای آن هویت می بخشد. در واقع نمای ساختمان اولین چیزی است که فرد قبل از ورود به ساختمان می بیند و به زیبایی محله و خیابان کمک می کند. نماهای مختلف ساختمان می توانند بسته به مصالح استفاده شده و یا روش اجرای آن بر اساس سبک طراحی های مختلف مثل طراحی نمای کلاسیک و نئو کلاسیک یا رومی بسته به نوع کاربری و یا نیاز ها دسته بندی شوند.
شایان ذکر است که درصدی از قیمت یک سازه مربوط به جذابیت و زیبایی نما آن می باشد.
نمای ساختمان مهم است زیرا فرصتی برای تأکید بر طراحی است. بسیاری از ساختمان ها به طرح های استانداردی رضایت می دهند که مقررات ساختاری را رعایت می کنند اما فاقد هر نوع هویت و یا کارکتر هستند. این امر تأثیر مخربی بر مکان هایی دارد که ما در آن زندگی می کنیم و ساختمان هایی که معمولا چیزی به نام کارکتر کم دارند.
اقلیم و محیطی که پروژه در آن قرار دارد ارتباط مستقیمی با نوع نما داشته و می بایست اثرات محیطی و نقش سیما سازی شهری مد نظر گرفته شود. در ضمن می بایست به مواردی همچون استفاده و رعایت قوانین ایمنی طبق استاندارد ها، مصالح مقاوم، حق و حقوق همسایگان، قوانین و استاندارد های نور و هوا پرداخته شود.
این یک نوع نما است که به ساختار مقاوم ساختمان می چسبد، اما بخشی از آن را تشکیل نمی دهد. از آنجایی که به پایداری ساختمان کمک نمی کند، نمای سبک باید طوری طراحی شود که بارهایی را که بر اجزای آن فشار وارد می کند، تحمل کند.
موادی که معمولاً برای روکش فلزی استفاده می شود شامل شیشه و فلز است. دو نوع ساخت برای نماهای سبک وجود دارد:
دیوار پرده ای و نمای پانل. با یک دیوار پرده، نما به طور مداوم در اطراف چارچوب سازه عبور می کند، در حالی که با نمای پانل شده، چارچوب نما را قطع می کند. برخی از مزایای خاص سیستم نما سبک، سهولت نصب و میزان نوری است که به داخل ساختمان می دهد. در مقایسه با سایر انواع نما، نماهای سبک عایق حرارت و صدا کمتری دارند و در میان مدت و بلندمدت هزینه نگهداری بالاتری دارند. این نوع نما عمدتاً در ساختمان های اداری متوسط و بلند نصب می شود.
نمای کرتین وال سیستم های روکشی هستند که در آن دیوارهای خارجی غیر سازه ای هستند. آنها معمولاً با ساختمان های چند طبقه بزرگ مرتبط هستند. لازم به ذکر است که نمای کرتین وال به صورت خود نگهدار بوده و هیچ بار مرده ای از ساختمان را به جز خود تحمل نمی کنداین امکان استفاده از مواد سبک وزن را در ساخت آن فراهم می کند. شیشه متداول ترین ماده مورد استفاده برای کاهش هزینه های ساخت و ساز و ارائه ظاهری دلپذیر از نظر معماری است که در آن نور طبیعی به طور گسترده ای به داخل ساختمان نفوذ می کند. ایراد اصلی استفاده از شیشه افزایش گرمای خورشیدی در ساختمان است. دیگر روکش های معمولی دیوار پرده شامل روکش های سنگی و پانل های فلزی است.
این نوع دیگری از نمای سبک وزن است که توسط پانل های پیش ساخته تشکیل شده است که می تواند از مواد مختلفی مانند آلومینیوم، فولاد، کامپوزیت یا سرامیک ساخته شود. نمای پانل در هر دال قطع می شود و پانل ها یا مناطق مستقل را محدود می کند، به طوری که ساختار کمکی روی هر دال پشتیبانی می شود. این نوع نمای سبک از یک پست، یک ترانسوم و یک پانل تشکیل شده است.
همانطور که از نام آن مشخص است، این نوع نما تمایل دارد از مصالح ساختمانی با وزن قابل توجهی ساخته شود. برای اینکه یک نما سنگین وزن در نظر گرفته شود، وزن متوسط، شامل عناصر توپر و توخالی، باید بالای 100 کیلوگرم در متر مربع باشد. در این دسته انواع مختلفی از نماها را می یابیم که بسته به نیازهای عایق حرارتی، ممکن است باربر یا خود نگهدار باشند و ممکن است محفظه هوا داشته باشند یا نداشته باشند.
این نوع نما عمدتاً از ماژول های پیش ساخته تشکیل می شود که به یکدیگر متصل شده یا در محل مونتاژ می شوند. اجزای این نماها به صورت صنعتی در کارخانه های بسیار مکانیزه ساخته می شوند و اغلب از پنل های چوبی و بتنی استفاده می شود. از مزایای اصلی این نوع نما سرعت و سهولت نصب و همچنین هزینه کمتر نسبت به سایر سیستم ها می باشد. از نظر معایب، گزینه های طراحی محدودتر است و حداقل حجم کار لازم است تا بتوان آن را قابل اجرا کرد. نماهای پیش ساخته معمولا در کارخانجات صنعتی و مراکز خرید بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
این طبقه بندی شامل نماهایی است که از مصالح ساختمانی سنتی مانند آجر، سنگ، چوب، سرامیک، رندر و غیره استفاده می کنند. مزایا این است که ساخت آنها پیچیدگی کمتری دارند، نصب سریع و هزینه پایینی دارند. از طرف دیگر، از آنجایی که نماهای کلاسیک دارای محفظه هوا یا عایق نیستند، عایق حرارت و صدا کمتری دارند که به معنای صرفه جویی در مصرف انرژی است.
این نوع روکش نما در سال های اخیر بسیار رایج شده است تا جایی که به سیستمی پرکاربرد به خصوص در بازسازی تبدیل شده است. سیستم های ETI (عایق حرارتی خارجی) شامل نصب صفحاتی از مواد عایق در اطراف ساختمان است که توسط ملات محافظت شده و به دیوار نگهدارنده چسبیده یا به صورت مکانیکی ثابت می شود. سپس سیستم با روکش یا روکشی که با زیبایی شناسی ملک مطابقت دارد تکمیل می شود. بیشترین مواد مورد استفاده در جنبه عایق یک سیستم ETI عبارتند از پلی استایرن منبسط شده (EPS)، پلی استایرن اکسترود شده (XPS)، پلی استایرن منبسط شده گرافیت (EPS-G) و پشم معدنی (MW). از آنجایی که سیستم ETI دارای یک لایه عایق است، پل های حرارتی و خطر تراکم را کاهش می دهد. بنابراین، این گزینه ای است که سطح خوبی از کارایی را نسبت به قیمت خود فراهم می کند، زیرا هیچ هزینه ای از یک سیستم چارچوب ناشی نمی شود
اصول استاندارد تمامی طراحی های مدرن سادگی، کارایی و ظرافت است. در طراحی مدرن، طراحان بر حس باز بودن و وضوح و افزایش نور طبیعی فضاهای داخلی تأکید دارند. برای طراحی نمای ساختمان اغلب از موادی مانند فولاد، آلومینیوم، شیشه و پانل های کامپوزیت برای ایجاد نما با کارایی بالا و تضمین، سیستم تهویه، عایق و لعاب کارآمد استفاده می شوند. آن ها به ایجاد یک ساختار کارآمد انرژی کمک می کنند که جنبه های زیبایی شناختی و طراحی پیچیده را به خطر نیندازد.
نمای کلاسیک یک ساختمان برگرفته از معماری کلاسیک رومی و یونانی است. سبک های معماری متولد شده در اروپای پس از رنسانس را می توان معماری کلاسیک در نظر گرفت. طیف وسیعی از نماهای کلاسیک در سراسر ایران و خاورمیانه دیده می شود و ایده های مختلفی از آن گرفته شده و طرفداران خود را دارد. این سبک با استفاده از ستون ها، سرستون ها، گچ بری ها و تزئینات متقارن، عظمت و شکوه منحصر به فردی را به ساختمان ها می بخشد.
تقارن یکی از اصول جدا نشدنی طراحی نمای ساختمان کلاسیک و نوعی سیستم اصیل است. بنابراین در این عصر گرایش به دیدگاه کلاسیک افزایش یافته است. از سوی دیگر، نمای کلاسیک حس عظمت را برای ساکنین و افرادی که از بیرون تماشا می کنند، به ارمغان می آورد. زیرا آنها می توانند کشورهای پیشرفته در معماری را ببینند و ساختمان های اداری خود را به سبک کلاسیک بسازند.
طراحی نمای مینیمالیستی، معماری را با تمرکز بر سادگی و کارایی، به ملزومات آن تبدیل می کند. این یک روش طراحی است که در آن کم بودن نسبت به بیشتر بودن اهمیت و ارزش دارد و همینطور سکوت در برابر نویز. این رویکرد، در حالی که به ظاهر واضح به نظر می رسد، می تواند به فضاهای بسیار زیبا و عمیقاً معنی دار منجر شود.
این نوع از نما با هدف ایجاد نمایی متنوع و جذاب با استفاده از مصالح مختلف، الگو و عناصر مختلف انجام می گیرد. در واقع زمانیکه چندین نوع مواد و سبک استفاده می شود به دلیل جلوگیری از یکنواختی در استفاده از یک نوع مواد یا سبک، منجر به جذابیت بیشتر نما می گردد.
این طبقه بندی از طراحی سازه شامل نماهایی است که از مصالح ساختمانی سنتی مانند آجر، سنگ، چوب، سرامیک، رندر و غیره استفاده می کنند. مزایا این است که ساخت آنها پیچیدگی کمتری دارند، نصب سریع و هزینه پایینی دارند. از سوی دیگر، از آنجایی که نماهای کلاسیک دارای محفظه هوا یا عایق نیستند، عایق حرارت و صدا کمتری را ارائه می دهند که به معنای صرفه جویی در انرژی کمتر است.
طراحی نما از سازه های سنگی بزرگ تمدن های باستانی تا نماهای پویا و رسانه محور امروزی راه درازی را پیموده است. در گذشته، نماها عمدتاً برای یکپارچگی ساختاری و جذابیت زیبایی شناختی ساخته می شدند و اغلب حکاکی های پیچیده و طرح های یادبودی را به نمایش می گذاشتند.
استفاده از این پانل ها یک تجربه جدید در طراحی معماران امروزی است. توسعه علم و فن آوری استفاده از پنل های خورشیدی در ایران در جهت حفظ و بازگردانی سیستم های طبیعی و ارگانیک در تامین انرژی با توجه به منبع عظیم انرژی خورشیدی در ایران بسیار حائظ اهمیت است. این پانل های بکار رفته در سقف و نمای ساختمان سهم بسازایی در تأمین انرژی مورد نیاز فعالیت ها و عملکرد های داخلی ساختمان دارد.
در معماری، به طراحی دیوارهای خارجی ساختمان با نقاشی یا طرح های گرافیکی که معمولاً با دست اجرا می شود، نمای گرافیتی گفته می شود. کلمه ی گرافیتی از زبان ایتالیایی گرفته شده و به معنای خط خطی یا خراش می باشد. این نوع طراحی نما یک هنر خالص است؛ هنری که از دست هنرمند بر می آید و بدون دخالت تکنولوژی خلق می شود. معمولاً این آثار بازگو کننده مسائل اجتماعی، مشکلات یا جدیدترین سرتیترهای خبری روز دنیا هستند.
معمولاً زیرسازی این نوع طراحی های نما از سیمان است، اما به طور کلی می توان از هنر طراحی و نقاشی روی هر سطح ناصافی استفاده کرد. در ایران بیشتر از طرح ها و تصاویر شهدای گرامی و یا وقایع مهم تاریخی در تصویر دیوارها استفاده می شود و معمولاً این نماها رو به اتوبان ها، بزرگراه ها یا خیابان های اصلی قرار دارند.
طرح کلی نما از نظر شکل یا طراحی تخصصی نما و حتی قطعات و اجزا متفاوت بنظر می رسد زمانی که با نور طبیعی و نورهای مصنوعی در طول شب و روز روشن می شود. نور باعث تغییر در نما می شود زیرا جهت نور و رنگ آن می تواند مدام درحال تغییرباشد.
نورپردازی نما با استفاده از تابش نور مصنوعی بر روی سطح، بهره گیری از نورهای مخفی داخلی و خارجی، و انتخاب متریال های مناسب، همراه با جهت گیری ویژه اجزای ساختمان برای جذب و بازتاب نور طبیعی، طراحی می شود. این متریال و برش های نمای ساختمان می تواند به گونه ای طراحی شود که رنگ نور را نیز تغییر دهد. طراحی روشنایی به واسطه نور مصنوعی در نمای ساختمان با طراحی سیستم های روشنایی در جداره داخلی یا خارجی ساختمان تعمین می شود.
بیومیمیکری یعنی تقلید از فرآیندهای زیستی در طراحی نما. این فرآیندهای زیستی شامل هر اکوسیستم زنده ای حتی در مقیاس میکروسکوپی می باشد. این روش طراحی نما بر مبنای طرح مسئله و پاسخ به آن است، پس در شرایط خاص طراحی و یا اقلیم های خاص آب و هوایی و یا عملکردهای خاص کاربرد دارد. ارائه راه حل برای طراحی با توجه به مسئله موجود بر مبنای تقلید از یک اکوسیستم زنده صورت می پذیرد که شامل طراحی فرم - ماده - ساخت فرآیند و عملکرد می باشد.
تقلید از طبیعت به عنوان یک ابر اکوسیستم زنده در طراحی نمای ساختمان موجب خلق یک نمای کارآمد و ارتقا یافته می شود زیرا که زمان و تکامل برخواسته از آن نشان داده است که چگونه موجودات زنده با محیط های خاص سازگار می شوند. این یک منبع آشکار برای حل مشکلات طراحی تخصصی نما در موقعیت ها و یا عملکردهای دشوار است. مهمترین شاخصه این سیستم طراحی نما متمرکز بر عملکرد است.
استفاده از گیاهان در نمای ساختمان به معنای طراحی سبز است. نمای سبز در معماری به دیواری اطلاق می شود که به طور کلی یا جزئی پوشیده از فضای سبز است. یک نمای سبز با گیاهان بالارونده از مزایای اقتصادی، زیست محیطی، زیبایی شناسی و فیزیولوژیکی برای محیط شهری بهره می برد. نمای سبز گرمای کمتری جذب می کند و انرژی کمتری به بیرون دفع می کند؛ به عبارت دیگر، مانند یک عایق عمل می کند.
استفاده از نمای سبز در طراحی نمای خارجی ساختمان به پاکیزگی هوای شهری کمک زیادی می کند. در حال حاضر، پوشش گیاهی عمودی در مقیاس بزرگ در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، زیرا ساخت و سازهای بی رویه شهری فضاهای سبز را به شدت محدود کرده اند. گیاهانی مانند ویستریا و ویرجینیا کریپر از جمله گیاهان عمده ای هستند که در طراحی نما به طور وسیع استفاده می شوند.
نمای داینامیک، نمای پویا یا نمای پاسخ گو در این نوع از طراحی نمای خارجی ساختمان به گونه ای است که می تواند در واکنش به محیط اطراف خود تغییر کند تا عملکرد و کارایی آن به حداکثر برسد. این روش طراحی به کاهش مصرف انرژی سیستم های خدماتی داخل ساختمان کمک شایانی می کند.
این نماها به صورت جنبشی طراحی می شوند و به جای ثابت بودن به صورت داینامیکی تغییر می کنند و اجازه می دهند حرکت در سطح ساختمان رخ دهد. نماهای پویا به عنوان فیلتری بین فضاهای داخلی و خارجی عمل می کنند و کاربران را برای دریافت نور خورشید و دریافت سایه، یاری می دهد.
یکی از راهکارهای موثر برای کاهش مصرف انرژی و مصرف سوخت های فسیلی در ساختمان و همچنین کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی آن (افزایش انتشار گازهای گلخانه ای) استفاده از انرژی غیرفعال است. نمای ساختمان های مسکونی به عنوان واسطه اصلی بین فضای داخلی و خارجی، عنصر مهمی در کنترل نور خورشید به داخل و کاهش مصرف انرژی است. دو استراتژی مهم برای بهبود عملکرد حرارتی نمای ساختمان شامل دستگاه های سایه زنی است که مصرف انرژی سالانه را کاهش می دهد و محافظت بهتری در برابر تابش خیره کننده ایجاد می کند.
راه حل دوم با هدف بررسی اثر انتقال حرارت یا مقاومت حرارتی مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان با کنترل اثرات تابش خورشید و طراحی نما در شرایط اقلیمی و کاهش انتقال حرارت با انتخاب مصالح مناسب است که می تواند میزان تقاضای انرژی خانگی را کاهش دهد. شکل ساختمان، جهت ساختمان، دیوارها و مصالح خارجی و داخلی آن، عایق حرارتی نما، ابعاد پنجره، نسبت پنجره به دیوار و دستگاه سایه بان خارجی را می توان به عنوان پارامترهای موثر در کاهش مصرف انرژی معرفی کرد. بهبود عملکرد نماهای ساختمان از طریق مصالح نما، دستگاه های سایه انداز و ساختار نسبت پنجره به دیوار امکان پذیر است. انجام تحقیقات عملی در مورد راندمان حرارتی نماهای ساختمان به منظور کاهش میزان انرژی مصرفی برای سرمایش و گرمایش ساختمان ها که بخش قابل توجهی از مصرف انرژی در جهان را نشان می دهد، مهم است. در نتیجه، یک استراتژی معماری که بر مورفولوژی (به طور خاص، ریخت شناسی معماری) تمرکز دارد باید مورد بررسی قرار گیرد.
اخذ جواز ساخت | طراحی نما | طراحی دکوراسیون داخلی
مزایا | معایب | انواع متریال |
عملکرد پایدار، تعمیر و نگهداری کم، مقاوم دربرابر آتش | اثرات زیست محیطی، فیدینگ | سبک ریترو (آجری) |
بادوام، مقاوم دربرابر رطوبت، مقاوم دربرابر محو شدن، تمیز کردن آسان، مقاوم دربرابر آتش | گران، سنگین | سبک پیریمیتیو (سنگ) |
احساس طبیعی، طرح های همه کاره، عایق عالی | نگهداری منظم، نگهداری بالا، حساسیت به پوسیدگی | سبک طبیعی (چوب) |
مقرون به صرفه، تعمیر و نگهداری کم، ضد رطوبت، گزینه های رنگی زیاد | با محیط زیست سازگار نیست، احساس پلاستیک، پایداری حرارتی ضعیف | ویلیل - PVC (مد روز) |
بادوام، سازگار با محیط زیست، احساس طبیعی، نگهداری کم | انبساط حرارتی محدود، سنگین | کامپوزیت چوب پلاستیک (WPC) |
نصب آسان، محافظت دربرابر آب و هوا | مستعد لایه برداری است، حذف آن دشوار است | سبک ساده (کاشی) |
ضد آب و هوا، بدون جذب آب، آسان برای ساخت، سازگار با محیط زیست | خوردگی به ویژه در مناطق با آب و هوای گرمسیری | سبک صنعتی (فلزی) |
آجر سنتی ترین متریال نما ست. هم از لحاظ ظاهر قدیمی خودو هم از نظر تمام معیارهای ذکر شده قبلی کاملاً خوب عمل می کند. نما آجری بسیار بادوام است - در برابر آتش و شرایط آب و هوایی شدید محافظت کننده بسیار خوبی است. و به نگهداری کمی نیاز دارد، غیر سمی است و عایق صوتی کاملی است. علاوه بر این، نمای آجری پایدار است زیرا می توان آن را بازیافت کرد.
این متریال سبک وزن است و در عین حال مستحکم پس یک نمای ساختمانی عالی به حساب می آید و یک روکش نما منحصر به فرد است. الوار حفاظتی را ارائه می دهند بی نظیر، زیبایی شناسی را تکمیل می کنند، به راحتی تغییر می یابد و نگهداری می شوند، و می توان از طریق برخی از فن آوری های تصفیه، از جمله ارتقاء عملکرد آتش، آن را حتی ضد آتش کرد. از نظر ظاهری، الوار اضافات و تغییراتی را می پذیرد که انعطاف پذیری طراحی را ارائه می دهد. علاوه بر این، استفاده از الوار به هدف پایداری کربن صفر است. اما به طبیعت بخاطر قطع درختان آسیب می رساند و بسیار گران است مگر از چوب مصنوعی استفاده شود که عملکرد آن با نوع طبیعی متفاوت می باشد.
سنگ طبیعی برای روکش نما نیز یک انتخاب سنتی و قدیمی است. این انتخاب به طراحان این فرصت را می دهد تا بدون تحمل الزامات ساختاری و هزینه های زیاد یک ساختمان سنگی واقعی، یک ساختمان را به صورت یکپارچه سنگی به نظر برسانند. روکش سنگ طبیعی برای طراحی نما به راحتی نصب می شود، نیاز به تعمیر و نگهداری کم و مقرون به صرفه دارد و ضایعات را کاهش می دهد. علاوه بر این، ظاهری سه بعدی درجه یک می دهد.
روکش فلزی در طیف وسیعی از گزینه ها مانند روی، آلومینیوم، مس و فولاد وجود دارد که هر کدام ظاهر و ویژگی خاص خود را دارند. یکی از بهترین ها آلومینیوم است – این یک ماده سبک وزن و در عین حال قوی برای روکش نما است. این یکی از ضد آب ترین مواد روکشی است و در برابر رطوبت مقاوم است که آن را به انتخاب خوبی برای خانه های ساحلی تبدیل می کند. روکش آلومینیومی نیاز به نگهداری کمی دارد و در صورت نیاز می توان آن را به راحتی رنگ کرد.
سرامیک از زمان مصر باستان خود را به عنوان یک ماده روکش منحصر به فرد ثابت کرده است! این ماده واقعاً پایدار است زیرا از خاک رس طبیعی ساخته شده است، به این معنی که عاری از فلزات سنگین و مواد شیمیایی سمی است. علاوه بر این، روکش سرامیکی نما حفاظت حرارتی و آتش سوزی کاملی را ارائه می دهد و ساختمان را در برابر صداهای خارجی عایق می کند. علاوه بر این، به عنوان یک ماده متخلخل، تهویه داخلی را نیز تامین کرده محیطی سالم ایجاد می کند.
پانل های سیمان پیش ساخته یک راه حل برای ساخت نمای مقرون به صرفه برای ساختمان های تجاری، مسکونی و صنعتی است. این ورق های روکش سیمان الیافی از پیش ساخته شده را می توان برای بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار داد و به ویژه برای عایق صدا مفید است و در حال حاضر برای فرودگاه ها و پوشش های تونل در سراسر جهان استفاده می شود. این پانل ها در طیف های گسترده ای از رنگ ، شکل و ابعاد موجود است.
روکش بتن پیش ساخته از طریق ساخت پانل های بتنی پیش ساخته شکل می گیرد. این پنل ها در طیف وسیعی از کاربردها قابل استفاده هستند. علاوه بر مزایای ساختاری، روکش بتنی می تواند راهی عالی برای ترکیب اشکال و بافت های مجسمه سازی شده در نما باشد. مهمتر از آن، روکش بتنی دوام بسیار بالای دارد و قابلیت اطمینان ترین نوع پوشش برای طراحی تخصصی نما است. در عین حال فوق العاده ارزان است.
روکش نمای کامپوزیت در دو نوع تولید می شود. پانل های کامپوزیت آلومینیوم-پلی اتیلن و کامپوزیت چوب-پلاستیک. پانل های روکش کامپوزیت آلومینیومی دارای یک هسته کامپوزیت بین دو لایه نازک آلومینیوم هستند. این گزینه روکش کامپوزیت جایگزین ارزانی است، اما به دلیل برخی حوادث اخیر از نظر مقاومت در برابر آتش ناایمن مشخص شده است.
روکش کامپوزیت چوب یا کامپوزیت چوب پلاستیک معمولاً از الیاف چوب یا آرد چوب و ترموپلاستیک هایی مانند پلی اتیلن، پلی پروپیلن یا پلی وینیل کلراید ساخته می شود. بسیاری از محصولات روکش کامپوزیت چوبی برای طراحی تخصصی دارای هسته گرمانرم مقاوم در برابر آتش هستند. این متریال نما تا 70 درصد در برابر حریق مقاوم می باشد.
روکش سه بعدی نما در معماری مدرن رایج شده است. نما را چند وجهی و سه بعدی جلوه می دهد. این نوع روکش ها زیبایی منحصر به فردی دارند و می توان آن را روی متریال های مختلف اعمال کرد - در بالای لیست بتن به دلیل شکل پذیری و چوب به دلیل خمش پذیری آن قرار دارد که می توانند زیر سازهایی عالی برای اجرای این پانل های 3 بعدی باشند.
مانند روکش فلزی، پانل های روکش پلاستیکی می توانند مکمل عالی برای نمای کلی ساختمان باشند. روکش پلاستیکی معمولاً ارزان، سبک وزن هستند و نصب آنها بسیار آسان است این عناصر به سرعت نصب می گردند – شکل میپذیرند و رنگ آمیزی می شوند.
روکش نما باید به اندازه کافی از ساختمان ها در برابر شرایط شدید آب و هوایی و محیطی از جمله طوفان، باران، گرما، رطوبت و خوردگی محافظت کند. مواد مختلف سطوح حفاظتی متفاوتی را ارائه می دهند - مواد روکش خارجی همه کاره هستند، از این رو هر مکان مناسب خود را دارد.
متریال انتخابی باید اقتصادی و مقرون به صرفه باشد. قبل از انتخاب متریال روکش ساختمان خود، باید بدانید که آیا با برنامه مالی شما مطابقت دارد و قیمت آن با بودجه شما سازگار است یا خیر. اولویت اول شما باید محافظت با کیفیت بالا و زیبایی شناسی باشد، اگر هنوز بودجه ای برای ویژگی های بیشتر وجود دارداز آن استفاده کنید.
ساختمان ها بیش از آنچه می دانیم بر سلامت ما تأثیر می گذارند . سموم، فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی موجود در مصالح ساختمانی می توانند باعث ایجاد مشکلات سلامتی خطرناکی از سردرد تا آسم شوند. هنگام انتخاب مواد روکش برای طراحی نما، در مورد اجزاء و تأثیر آنها بر سلامت و ایمنی ما تحقیق کنید.
معماری یک هنر است و در واقع باید بسیار خوب به نظر برسد. هنگام انتخاب متریال برای روکش نما، چیزی را انتخاب کنید که زیبایی شناسی کلی ساختمان شما، بافت آن و حس کلی که می خواهید ساختمان به بیننده بدهد را تکمیل کند. روکش چوبی حال و هوای گرمی ایجاد می کند، در حالی که روکش فلزی زیبایی شناسی آینده نگر و امروزی تری به دست میدهد.
قبل از تصمیم گیری در مورد یک ماده روکش خارجی خاص و ایجاد امید زیاد، باید در دسترس بودن آن را بررسی کنید. معیار در دسترس بودن نقش مهمی در فرآیند تصمیم گیری حتی در بلندمدت بازی می کند - یک سوال مهم که باید بپرسید این است که آیا می توانید در صورت نیاز این مواد روکش را جایگزین کنید یا خیر.
پایداری به چیزی تبدیل شده است که ما برای تولید همه محصولات خود، از جمله - و به ویژه- ساختمان ها، به آن نیاز داریم، زیرا آنها سهم 40 درصدی در انتشار کربن جهان را دارند. انتخاب مواد روکشی پایدار نه تنها برای محیط زیست بلکه برای قبض برق شما نیز مفید است!
جهت مشاهده نمونه پروژه های اجرای شده کلیک کنید
نگهداری روکش نما چیزی است که باید از قبل به آن فکر کنید. آیا این متریال مقرون به صرفه و بدون پیچیدگی خواهد بود؟ روکش ایده آل نما کاملاً بادوام خواهد بود و نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارد، اما مطمئناً هزینه بالاتری دارد. بنابراین، شما باید همه معیارها را بسنجید و بهترین کار را انتخاب کنید.
یکی از مهمترین وظایف در طراحی تخصصی نما عایق کاری ساختمان توسط نما است. خواه از دماهای شدید، سر و صدا یا نور طبیعی ناخواسته باشدو یا موارد دیگر. مواد مختلف با توجه به چگالی، جرم حرارتی، کدورت و سایر عوامل، خواص عایق مختلفی را ارائه می دهند که شناخت آنها در انتخاب متریال نما به کار می آید.
دوام یک ماده نشان دهنده مقاومت آن در برابر زمان و آسیب احتمالی است. روکش های نما ی انتخابی باید بادوام و اقتصادی باشند - آنها باید کاملا از ساختار محافظت کنند و نیازی به تعمیر و نگهداری مکرر یا تعویض نداشته باشند. مکان هایی با شرایط آب و هوایی مشکل دار نیاز به روکش نمای بسیار بادوام دارند.
با توجه به نوع نما، مساحت، نیاز های کارفرما و موارد متعدد دیگر هزینه های طراحی نما ساختمان متفاوت خواهد بود. پس از براورد و بررسی اولیه قیمت حدودی ابلاغ خواهد گردید.
با توجه به اینکه اولین ارتباط افراد با یک پروژه ساختمانی از طریق نمای خارجی آن شکل می گیرد، طراحی نمای ساختمان تأثیر بسزایی در تلقی و برداشت افراد از کیفیت و نوع ساخت پروژه شما دارد. یک طراحی زیبا و اجرای با کیفیت در نمای ساختمان می تواند تأثیر زیادی در ذهن مخاطب بگذارد.
هدف این دفتر ، طراحی و اجرای نماهای ساختمانی بدیع، خاص و زیبا به همراه انتخاب بهترین مصالح و با هزینه مناسب می باشد. در فرآیند طراحی تخصصی نما با توجه به سلیقه و خواست کارفرما، طراحی در سبک های مدرن و کلاسیک با استفاده از مصالح مناسب صورت خواهد گرفت. همچنین با توجه به اجباری شدن تأییدیه نما در اکثر مناطق 22 گانه شهر تهران، این دفتر آمادگی دارد نماهای مورد تأیید شهرداری را با توجه به خواست کارفرما جهت اخذ جواز تهیه نماید.
طراحی نمای ایده آل در فضای شهری اصول زیادی دارد که باید در نظر قرار گیرد. رعایت بسیاری از این اصول موفقیت یک طراح را چه از نظر اخذ مجوزهای لازم جهت اجرا تضمین می کند. برخی از این موارد عبارتند از:
با نگاهی گذرا به سیمای شهری متوجه می شویم که عدم استفاده از ضوابط و اصول طراحی نمای ساختمانی در منظر شهری، سبب آشفتگی در شهر شده است. از این رو نیاز به تعیین ضوابط مشخص و ساماندهی سیمای شهری با طراحی نمای بر اساس اصول و ضوابط به شدت احساس می شود و این امر همکاری کارفرمایان، طراحان نما و عوامل ذی ربط و ارگان های شهری را بیش از پیش میطلبد.
پرسش و پاسخ
سوالات متداول